Ovidiu Mihailescu

ARTISTI
Daniel Iancu

Ovidiu Mihailescu
Alina Manole
Marius Matache

Dan Caramihai

Puiu Cretu

Mariana Butnaru

Teddy Tudoroiu

MULTIMEDIA
Foto
Video
Audio
Clipul saptamanii

NOUTATI
Stiri
Concerte

Blog

FolkMedia

CONTACT

Contact

Legaturi

FolkNet

 

 

Nascut la Campina 11.05.1962

Incepe sa cinte la 17 ani pe LP-urile Mircea Baniciu "Tristeti provinciale" si Valeriu Sterian "Secol 20".

In liceu pune bazele trupei "Za brele" cu care domina concursurile din localitate...

Din 1984 e cooptat in echipa de folkisti a Cenaclului Voua alaturi de care participa la peste 300 de spectacole in tara ca peste hotare nu se inventase inca.

In 1993 ocupa locul 2 la festivalul de muzica folk "Om Bun" in Bucuresti.

In 1994 Premiul Radio Cluj la festivalul Folk din localitatea Reghin.

In perioada 1996-1999 participa la citeva editii ale emisiunii Cutia de Rezonanta pe TVR2, emisiune realizata de Valeriu Sterian. Deasemenea participa in acest interval la multe seri de folk la Casa Eliad.

In 2002 reia colaborarea cu Grupul "Voua" alaturi de care apare cu parodii pe TVR2, Antena 1, National TV.

In 2003 apare CD-ul Balada pentru Daniela unde alaturi de Dan Caramihai, Tedy Tudoroiu, Puiu Cretu, Marius Cotirta – semneaza 2 din melodiile inscrise pe CD.

In 2004 apare la editura Nemira volulul de versuri "Aici sunt anii Dvs".

Din 2005 pune bazele alaturi de Dan Caramihai, Tedy Tudoroiu, Puiu Cretu, Eugen Avram, Marius Matache unei academii de folk numita "Zona de Mijloc" menita sa promoveze in rindurile publicului tinar miscarea folk. Alaturi de prietenii din Zona de Mijloc da concerte saptamanal in cluburile Casa Eliad, Big Mamoo, Casa de Cultura a Studentilor “Grigore Preoteasa” pentru promovarea muzicii folk. Alaturi de „Zona de mijloc” sustine 2 concerte in Club Phoenix in Constanta, foarte bine primite de publicul fin cunoscator al muzicii de calitate.

In 2006 canta alaturi de Daniel Iancu la Festivalul de Muzica Folk de la Sighisoara. Tot in 2006, alaturi de majoritatea componentilor Zonei de Mijloc fondeaza Gashkademia de Folk, un proiect menit sa promoveze folkul tanar si sa stimuleze creatia artistica intre membrii ei.

Pe 2 mai 2007 isi lanseaza primul album „Cowboy-ul Nelu”, printr-un concert in Spice Club din Bucuresti, unde au participat prieteni din Gashkademia Folk, grupul Voua, oameni cu care a lucrat la album sau alaturi de care a cantat.

In 2007 sustine recitaluri in cadrul mai multor festivaluri nationale si anume Arad, Alba Iulia si Festivalul „Om Bun”, la ultimele tot alaturi de prietenii din Gashkademia Folk.

Pe 19 iunie 2008, in spectacolul ce a gazduit si lansarea portalului Forever Folk, isi lanseaza al doilea volum de poezii “Cartea celor 7 mari”, publicat la Editura. De asemenea, sustine recitaluri la Festivalul MoldaviaFest de la Iasi, Festivalul Cetatilor Dacice de la Cricau – Alba Iulia, dar si la mare la festivalul „Folk’n Vama” si la Galele Studentesti de la Costinesti.

Ovidiu Mihailescu

si Daniel Iancu

 


Ovidiu Mihailescu

 si Dan Caramihai


La Casa Eliad