Daniel Iancu

ARTISTI
Daniel Iancu

Ovidiu Mihailescu
Alina Manole
Marius Matache

Dan Caramihai

Puiu Cretu

Mariana Butnaru

Teddy Tudoroiu

MULTIMEDIA
Foto
Video
Audio
Clipul saptamanii

NOUTATI
Stiri
Concerte

Blog

FolkMedia

CONTACT

Contact

Legaturi

FolkNet

 

 

S-a nascut in Ploiesti, in 1962. Are doua fete – Andreea (22 ani) si Mihaela (19 ani) – de care este foarte mandru. In 1986, a absolvit cursurile facultatii de Utilaj Petrolier din cadrul IPG – Ploiesti. In prezent locuieste in orasul Ovidiu, langa Constanta. Lucreaza in domeniul petrolier ca inginer de foraj dirijat. "Adica sunt un fel de “dirijor” de sonde", si-a caracterizat Daniel, in cateva cuvinte, job-ul actual.

In 1975 a absolvit Scoala Populara de Arta din Ploiesti. A participat la diverse festivaluri de muzica folk, unde a castigat diverse premii. Printre acestea: Premiul I la Festivalul de muzica folk "Armonii de primavara" (Ploiesti, 1985), Premiul II la Festivalul de muzica folk "Baladele Dunarii" – Galati, 1984 – cu grupul "Doi" (impreuna cu Constantin Rasnita), Premiul III la Festivalul "Pop/Rock/Folk" – Craiova, 1985 – cu grupul Ad Litteram (Marian Nicu – chitara si voce, Daniel Iancu – chitara si voce, Adi Nicorici – chitara si voce, Constantin Rasnita – chitara solo si voce), Premiul de popularitate la Festivalul de muzica folk "Primavara Baladelor" (Bucuresti, 1986).

Dupa revolutie, dispare din lumea artistica timp de 15 ani, pana in 2004, cand apare la Festivalul Om Bun” Bucuresti. Unde, invingandu-si emotiile uriase, castiga Trofeul Festivalului, dar si premiul "Valeriu Sterian" cu piesele "Mii de smaralde" si "Ofiterul Radu". La putin timp dupa aceea, semneaza un contract cu casa de discuri Cat Music, care se concretizeaza in primul album „Buletin de stiri”. Din acest album, melodia „Vine valu’ imi ia calu’” primeste si un videoclip (disponibil in sectiunea multimedia/video), fiind difuzata de toate posturile majore de radio din Romania si de canalele de muzica.

            Urmeaza concerte in toata tara, singur sau alaturi de proiectele Zona de Mijloc si Gashkademia Folk. Devine un invitat permanent in recital al Festivalului “Om Bun” si al Galei Folk cu acelasi nume, dar si al unor festivaluri de folk din tara (Braila, Craiova, Folk You etc.). Aparitii constante la emisiuni de divertisment precum „Cronica carcotasilor” sau „Happy Hour”.

            Colaboreaza cu Ovidiu Mihailescu la primul album al acestuia „Cowboyul Nelu” (la piese precum Cowboyul Nelu, Chinezoaica, Tantra Yoga).

            In mai 2007, lanseaza al doilea album, “Patria – Spitalul de nebuni”, pe care colaboreaza cu actorul si umoristul Toni Tecuceanu (Cronica Carcotasilor), dar si cu Mariana Butnaru (Maria din piesa „E armonie-n casa noastra”) si Constantin Rasnita (zis Rama, chitara solo). Detalii despre lansarea acestui album puteti gasi in sectiunea „Lansari”.

 

Discografie

"Buletin de stiri" - 2005, Cat Music - Media Services

"Patria - Spitalul de Nebuni" - 2007, Cat Music - Media Services


cu Toni Tecuceanu, in Prometheus

 


in Casa Eliad

 


in Club Doors, Constanta

 

 

in club A