Puiu Cretu

ARTISTI
Daniel Iancu

Ovidiu Mihailescu
Alina Manole
Marius Matache

Dan Caramihai

Puiu Cretu

Mariana Butnaru

Teddy Tudoroiu

MULTIMEDIA
Foto
Video
Audio
Clipul saptamanii

NOUTATI
Stiri
Concerte

Blog

FolkMedia

CONTACT

Contact

Legaturi

FolkNet

 

 

Nascut pe 16 aug 19..., mai spre sud-est, mai spre toamna! In clasa a 6-a plec intr-o tabara la mare si baiatul primarului din acea vreme ma lasa cu gura cascata cand ii vad bagajul: o chitara!!!

Norocul meu ca ii place vocea mea, ma angajeaza pe postul de solist vocal in tentativa de "trupa"de vacanta, buna ptr reclama si ägatat"... (culmea, peste cativa ani,va fi declarat cel mai bun solist rock la acea ora!!!) Pe langa noua meserie, mi se explica ce inseamna un cuvant-magic-cheie care imi va schimba viata pentru totdeauna: PHOENIX! Aud atunci ptr prima oara de Negru Voda, Covaci, si de ce-i era bine mirelui in treaba cu mireasa!

Ma intorc in Slobozia, orasul meu natal, hotarat sa sparg toate canoanele tehnicii muzicale: imi confectionez singur o (asa-zisa) chitara, lucru care ii deterrmina pe ai mei parinti sa-mi cumpere una adevarata. Alte probleme acum: mergand la Casa Pionierului (offff,ce vremuri...), la clasa de chitara, mi se impune sa cant  "normal", ceea ce era mult peste puterile mele, eu fiind stangaci!!!

Asa ca imi iau chitara sub brat si ma apuc sa invat singur! Ca stangacii! Era normal sa fie asa, toti predecesorii  mei mai de soi, facusera acest lucru! Vezi Paul McCartney, Jimi Hendrix, etc...

Urmeaza spectacole prin toate orasele scumpei noastre patrii, comunele si satele care vroiau sa-i vada "live" pe ZONA DE MIJLOC, VOUA, LUMINA LINA, TRANSMUZICA, etc, etc.

Premiile si albumele nu imi lipsesc din vitrina, dar acest lucru nu m-a incalzit  niciodata mai mult ca spectatorii care s-au ridicat si au cantat impreuna cu mine SA MERGEM AMANDOI LA STRANS DE FAN sau ADIO, DECI MAI E CEVA DE  ZIS...


Lansarea CD-ului

Balada pentru Daniela (2002)


Puiu Cretu, Make

 si Dan Caramihai